Wouter Dijkshoorn als docent
Wouter Dijkshoorn als hoorcollege docent voor eerstejaars Bewegingswetenschappen studenten (foto: Marthe Heitbrink, 2014)

Wouter Dijkshoorn als bewegingswetenschapper
Na het afronden van mijn studie fysiotherapie in 2011 was ik vastberaden om mijn leertraject te vervolgen met de opleiding bewegingswetenschappen. Gedurende twee jaar heb ik kennis en ervaring opgedaan over de mens met specialisatie in de richting inspanningsfysiologie en voeding. Naast de studie was ik actief als fysiotherapeut. De combinatie fysiotherapie en deze twee specialisaties laat ik terugkeren in mijn werk, sport en vrije tijd. Met deze kennis en vaardigheid ben ik in staat sporters te begeleiden op het gebied van trainingsleer en voeding. Dit resulteert in het schrijven van trainingsschema’s en voedingsadviezen.

Wouter Dijkshoorn als docent
Tijdens de master bewegingswetenschappen heb ik gekozen voor het volgen van een opleiding tot docent. Deze éénjarige opleiding heeft geleid tot het ontwikkelen van didactische vaardigheden, maar daarnaast ben ik in staat goed te kunnen reflecteren op situaties uit het verleden. Na de studie heb ik mij gespecialiseerd in groepsdynamica, gesprekstechnieken, zelfreflecties en omgaan met groepen. Dit laat ik terugkomen in mijn werkzaamheden als docent op het AMC bij de Huisartsenopleiding en bij het verzorgen van workshops aan professionals, coaches en sporters.

Wouter Dijkshoorn als coach
De kennis en vaardigheden als sporter, bewegingswetenschapper en docent laat ik samenkomen in mijn rol als trainer/coach. Ooit ben ik begonnen als handbaltrainer. Met het volgen van een specifieke handbaltrainer cursus heb ik specifieke kennis en vaardigheden opgedaan. Gedurende mijn studie en werk ben ik mij als coach en trainer steeds meer gaan specialiseren op de fysieke aspecten, het begeleiden van sporters omtrent voeding en het begeleiden van groepsprocessen. Momenteel ben ik actief als hardlooptrainer en geef ik diverse clinics waar kennis en kunde samenkomt. Daarnaast heb ik voor de triatlonvereniging De Dolfijn in Amsterdam een rol als trainerscoördinator in het bestuur.